ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ!

 ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ



Την Τρίτη 9/4/2024 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του 2ου ΕΠΑΛ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ εκπαιδευτική ενημέρωση από τον Κο Ιμανιμίδη και τη συνεργάτιδά του, μέλη  του τμήματος Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού Κομοτηνής. 

Η εκπαίδευση απευθυνόταν στους μαθητές της Β τάξης του τομέα Υγείας Πρόνοιας και Ευεξίας και έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος  Πρώτες Βοήθειες.


Μετά από μια σύντομη αναφορά στην ίδρυση και το έργο του Ερυθρού Σταυρού οι  εκπαιδευτές προχώρησαν σε επίδειξη όλων αυτών των ενεργειών που είναι απαραίτητες στις παρακάτω ενότητες.

Τοποθέτηση θύματος σε θέση ανάνηψης

Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση

Χρήση εξωτερικού απινιδωτή.

Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον ,απάντησαν σε ερωτήσεις, και ανέπτυξαν εποικοδομητικό διάλογο με τους εκπαιδευτές.

Ευχαριστούμε πολύ τον Κο Ιμανιμίδη και τη συνεργάτιδά του για τον  χρόνο που διέθεσαν να μεταφέρουν στους μαθητές μας τις πολύτιμες γνώσεις τους καθώς επίσης και την μεγάλη εμπειρία τους. 


Ευχαριστούμε πολύ και τους μαθητές μας για την υποδειγματική συμεριφορά τους καθώς επίσης και τους συναδέλφους που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Επιφυλασσόμαστε να κάνουμε πράξη όλες αυτές τις γνώσεις στο χώρο του εγαστηρίου μας με τη βοήθεια του προπλάσματος αλλά και του απινιδωτή που διαθέτει από φέτος το εργαστήριο μας.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια